Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle 1174 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenleniyor. 4 ay sürecek program, öğrencilerin iş deneyimi kazanmasını ve istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyor.

Başvurular 16 Şubat’a Kadar Devam Ediyor

Programa katılmak isteyen öğrenciler, 12-16 Şubat 2025 tarihleri arasında e-Devlet, ALO 170, esube.iskur.gov.tr üzerinden veya İŞKUR İl Müdürlüğü'ne giderek başvurularını yapabilecekler.

Başvuru sürecinin ardından 19 Şubat’ta noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Program, 3 Mart - 30 Haziran 2025 tarihleri arasında uygulanacak.

Kimler Başvurabilir?

Programa başvuracak adayların:

  • T.C. vatandaşı olması,
  • İŞKUR’a kayıtlı olması,
  • 18 yaşını doldurmuş olması,
  • Süleyman Demirel Üniversitesi’nde aktif öğrenci olması,
  • Son bir yılda sigortalı çalışmamış olması,
  • Hane gelirinin belirlenen sınırı aşmaması gerekiyor.

Haftada en fazla 22,5 saat sürecek program kapsamında öğrenciler, kampüs altyapı çalışmaları, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik-idari destek ve dijital dönüşüm gibi alanlarda görev alacaklar.

İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilerin iş dünyasına hazırlanmalarına katkı sağlarken, aynı zamanda üniversite yaşamına aktif katılımı teşvik etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi