Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı yurtlara başvuru sürecinin başladığını resmen açıkladı.

Bu açıklamayla birlikte, üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni kayıt olan ve ara sınıflarda bulunan öğrenciler için yurt başvuruları başladı.

Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, GSB yurt başvurularının 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bakan Bak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"GSB yurtlarına başvuru süreci şu anda başlamış durumda. Öğrenciler, başvurularını 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebilirler."

12 KAMU KURUMUYLA KOORDİNELİ DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Başvuru sırasında öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin bilgiler alınacak. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, öğrencilerin beyanları 12 farklı kamu kurumu ve kuruluşuyla koordineli olarak değerlendirilecek ve başvuru sonuçları bu incelemeler doğrultusunda belirlenecek.

YERLEŞTİRME KRİTERLERİ

Yerleştirme sürecinde, öğrencilerin aile gelirleri, sosyal durumları ve başarıları göz önünde bulundurulacak. Başvuru beyanlarının doğruluğu ise Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından incelenecek.

Geçen akademik yılda yurt ücretleri aylık 570 TL olarak belirlenmişti.

Kaynak: Haber Merkezi