Burdur’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması protesto edildi.
Mitingde Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd’da konuşmasında, “Yönettiğimiz yerlerde sizler adına Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak ve ideolojimizin gereği olarak şeffaf, adil, kamu ve belediye kaynaklarını çok dikkatli ve hassas kullanarak hesap veren, halkçı, dürüst ve sizlerin gurur duyacağı bir yönetim anlayışıyla uygulamaya çalışıyoruz. Ama maalesef hükümetin tırnak içerisinde ‘silkeleme’ operasyonuna tabi tutuluyoruz. Ama yılmak yok.
Yılmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Sonuç olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizde yaşanan bu inanılmaz olaylar bütün ülkeyi ayağa kaldırdı. Çünkü bu karar vicdanlarda yara açtı. 35 yıl önce alınan bir diploma Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayının önünü kesmek için bir gecede iptal edildi. Hiç kimsenin vicdanında onaylanmayan bu olayın arkasından 16 milyonun yöneticisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanına saat 06.00’da bir şafak vaktinde baskın yapıldı.
Vicdanları yerle bir ettiler. Türkiye’nin yıkılmayan tek kalesi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi yıkılmaya çalışılıyor. Ama biz Mustafa Kemal’in askerliyiz. Hak, hukuk ve demokrasi mücadelemiz ülkemizde adalet sağlanana kadar, hukuk evrensel değer olana kadar ve tam demokrasi sağlanana kadar devam edecek. Sizler, bizler dim dik ayakta kaldığımız sürece Türkiye’nin yıkılmayan tek kalesini kimse yıkamaz. Her şey çok güzel olacak.” İfadelerini kullandı.