Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği’nin 10. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede Nuri Okkalı yeni başkan seçildi.
Asım Gümüş ile Nuri Okkalı başkanlık için yarıştığı kongre saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra faaliyet, denetim ve muhasebe raporları okunarak oylamaya sunuldu. Raporlar oy çokluğuyla ibra edildi.
Gündem maddelerinde bulunan aidat ücretlerin belirlenmesi hususu da görüşüldü. Yıllık 50 lira olan üye aidatının 200 liraya çıkarılması hususu oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 8. Maddesinde 2025 yılı tahmini bütçesi oylandı. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Her iki başkan adayı da oylama öncesinde konuşma yaptı ve kongrede oy kullanma işlemine geçildi.
Yapılan oylama sonucunda kullanılan 58 oyun 35’ini alan Nuri Okkalı yeni başkan seçildi. Diğer aday Asım Gümüş ise 23 oy aldı.