Burdur’un Gölhisar ilçesindeki kapalı sistem sulama projesi, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz arasında tartışmalara neden oldu. Projenin bütçesi ve ilerleyişi üzerine yapılan açıklamalar, iki milletvekili arasında karşılıklı suçlamalara dönüştü.
Akbulut: “Gölhisar’a Ayrılan Bütçe 1000 TL, Bu Dalga Geçmek!”
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, Gölhisar’daki çiftçilerin yıllardır beklediği kapalı sistem sulama projesine 2025 yılı için yalnızca 1000 TL bütçe ayrıldığını iddia ederek, bu duruma tepki gösterdi. Akbulut, “Yıllardır Gölhisar’da çiftçilerimizin Yapraklı Barajı’ndan kapalı sistem sulama ile su kullanma talepleri var. Ancak 2027’de tamamlanacağı söylenen projeye 2025 yılı için ayrılan bütçe sadece 1000 TL. Bu, sadece Gölhisarlı hemşerilerimize değil, eşi Gölhisarlı olan TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’a da bir hakaret niteliğindedir” ifadelerini kullandı. Akbulut’un açıklamaları, Burdur kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve siyasi tartışmaları ateşledi.
Korkmaz: “Gerçek Dışı Açıklamalar Kamuoyunu Yanıltıyor”
CHP’li Akbulut’un bu sözleri üzerine AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Meclis Genel Kurulu’nda iddialara yanıt verdi. Akbulut’un açıklamalarını “gerçek dışı ve yanıltıcı” olarak nitelendiren Korkmaz, Gölhisar Sulama Yenileme Projesi’nin 2025 yılı yatırım programında yer aldığını ve proje için 1 milyar 726 milyon TL’lik dev bir bütçe tahsis edildiğini belirtti. Korkmaz, “Sayın Akbulut’un iddiaları, gerçekle bağdaşmıyor ve kamuoyunu yanıltmaktan başka bir amaca hizmet etmiyor. 2024 yılı içinde 500 milyon TL’nin üzerinde imalat gerçekleştirilmişken, 1000 TL gibi bir rakamın dile getirilmesi, siyasi nezaketi de aşan bir tutumdur” dedi.
Korkmaz, Burdur’un kalkınması için pek çok önemli projeyi titizlikle takip ettiklerini belirterek, “İçme suyu projelerinden TOKİ yatırımlarına, Batı Burdur OSB’den Fethiye Yolu’na kadar birçok yatırım için çalışıyoruz. Siyaset, spekülatif söylemlerle değil, büyük projelerle yapılmalı” diyerek eleştirilerini sürdürdü.
Akbulut’tan Korkmaz’a Sert Yanıt: “Kendini Gösterme Çabasında”
Adem Korkmaz’ın açıklamaları sonrası tekrar söz alan İzzet Akbulut, tepkisini dile getirerek, Korkmaz’ın “kendini gösterme çabasında olduğunu" ifade etti. Akbulut, “Yıllardır konuşmalarımıza sessiz kalan arkadaşımız, herhalde TBMM Başkanımıza atıfta bulunduk diye bir vefa göstermek istedi ve kendisiyle alakalı olmayan bir konuda bizlere cevap verme gereği hissetti. Sayın Korkmaz, ‘ben, ben, ben’ diyerek kendini ön plana çıkarma çabasında. Madem sensin, sana cevap verelim kıymetli vekilim. 2025 yılı yatırım programında Çavdır Yazır Göleti ve Gölhisar Katrancı Göleti sulama projelerine ayrılan bütçe 1000 TL. Bu, Gölhisar çiftçisine yapılan büyük bir haksızlıktır” dedi.
Akbulut, Gölhisar’da çiftçilerin en büyük talebinin kapalı sistem sulama olduğunu vurgulayarak, “Bu projeyi Meclis’te dile getirmeye devam edeceğim. Burdur yıllardır yok sayıldı ve ben bunu kabullenmiyorum. Adem Hoca, ‘Ben müsaade etmem’ diyorsun, hadi bakalım gücün yetiyorsa etme de görelim” sözleriyle tartışmayı daha da alevlendirdi.