Editör: TE Bilisim
Burdur'da 252 okulda 43 bin 71 öğrenci ders başı yaptı
Burdur'da il genelinde 252 okulda 43 bin 71 öğrenci eğitim öğretiminin ikinci dönemine başladı.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, bugün ders başı yaptı.
2022-2023 eğitim öğretim yılının, 12 Eylül 2022’de başlayan ve 20 Ocak’ta sona eren birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat’ta açılacaktı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim faaliyetlerine 20 Şubat’a kadar ara verildi. Depremden etkilenen iller dışındaki 71 ildeki tüm kademelerdeki öğrenciler, bugün ders başı yaptı.
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Burdur il genelinde 252 okulda 43 bin 71 öğrenci eğitim öğretiminin ikinci dönemine başladı.
Burdur'da 2022-2023 Eğitim öğretim yılının 2. Dönemi açılışı Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, KYK Yurt Müdürü Mustafa Özçelik ve STK temsilcilerinin katılımları ile Ömer Naci Bozkurt İlkokulu, Büğdüz Ortaokulu/ İHO'nda gerçekleştirildi.
MUHAMMET FATİH BAŞCI
Trend Haberler

Burdur'da Pazar Yerinde Dehşet! Dünürüne Pompalı Tüfekle Saldırdı

Burdur’da İftar Sofrasında Kavga! Eski Eşiyle Birlikte Gördüğü Kişinin Burnunu Isırdı

Burdur Devlet Hastanesi’ne 3 Doktor Atandı

Burdur'da Gecenin Olayı: Silah Sesleri Duyuldu

Ünlü Şarkıcı Emre Fel’den Burdur’a Konser Müjdesi!

Burdur’da asansör boşluğuna düştü, hayatını kaybetti