Burdur’da Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı düzenlendi.
Burdur merkez Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, MAKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Akademisyenler, İl ve İlçe Müftüleri, Okul Müdürleri, meslek dersleri ve branş öğretmenleri, STK Temsilcileri ve öğrenci temsilcileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci; “Din öğretimi toplumun manevi değerlerini, kültürel mirasını ve etik ilkelerini gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalıştayında din öğretimindeki mevcut durumumuzu değerlendirip, daha iyi bir din öğretiminin nasıl yapılabileceği ile ilgili katılımcıların görüş ve önerilerini alacağız.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Eğitimi Şube Müdürü İsmail Selim Çelik’in çalıştayın içeriği ile ilgili bilgi vermesinin ardından 4 masadan oluşan gruplar çalışmalarına başladı.
“Hepimizin ortak amacı, din öğretimini daha etkili, anlamlı ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir hâle getirmektir”
İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci konuşmasında şunları söyledi;
“Din öğretimi toplumun manevi değerlerini, kültürel mirasını ve etik ilkelerini gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu Çalıştayımızda din öğretimindeki mevcut durumumuzu değerlendirip, daha iyi bir din öğretiminin nasıl yapılabileceği ile ilgili sizlerin görüş ve önerilerini alacağız. Çalıştayımız da İmam Hatip Ortaokullarımızdaki, İmam Hatip Liselerimizdeki, Ortaokullarımızdaki ve Liselerimizdeki din, ahlak ve değer alanında yapılan çalışmaları ve ileriye dönük neler yapılabileceğini paydaşlarımız ile değerlendireceğiz. Çalıştayımızı, din öğretimindeki yenilikleri ve gelişmeleri tartışmak, yeni fikirler ve yaklaşımlar geliştirmek için bir fırsat olarak görmekteyim. Hepimizin ortak amacı, din öğretimini daha etkili, anlamlı ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir hâle getirmektir. Bu amaçla, siz değerli katılımcıların, çalıştayın içeriğine ve sürecine aktif olarak katılmanızı, görüş ve önerilerinizi paylaşmanızı, soru ve eleştirilerinizi dile getirmenizi diliyorum. Çünkü bu konuların istişare edilmesinin, din öğretimindeki sorun alanlarını tespit etmek, çözüm önerilerini sunmak ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak için faydalı olacağını canı gönülden inanmaktayım. Ben Çalıştayımıza destek veren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesine, İl Müftülüğümüze, Sivil toplum örgütlerimiz ile idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor, çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”