Burdur’da hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte, vatandaşlar soğuk algınlığına karşı önlem almak için aktarlara akın etti. Bağışıklık sistemini doğal yollarla güçlendirmek isteyen Burdurlular, şifalı bitkilere yönelerek, kış aylarına sağlıklı bir şekilde girmeyi hedefliyor. Aktarlarda ıhlamur, zencefil, tarçın, hatmi çiçeği, adaçayı, papatya çayı, dağ kekiği, hibiskus, limon melisa ve akgünlük sakızı en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor.
Özellikle okulların açık olmasıyla birlikte, hem çocuklarını hem de kendilerini mevsimsel hastalıklara karşı korumak isteyen vatandaşlar, bağışıklıklarını doğal yöntemlerle güçlendirmeye çalışıyor. Soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi rahatsızlıkları önlemek için aktarlardan şifalı bitkiler temin eden vatandaşlar, ilaçlara başvurmadan önce doğal çözümler arıyor.
Burdur’da hizmet veren Gülru Hanım işletme sahibi Merve Karaca, mevsim geçişlerinde şifalı bitkilere olan talebin arttığını belirterek, “Bu dönem tam bir hastalık dönemi aslında. Havaların bir ısınıp bir soğuduğu anlamadığımız bir dönem olduğu için tam hastalığa müsait olduğumuz mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemdeyiz. Ufak tefek rahatsızlıklarda bitki gruplarımız tercih ediliyor. Soğuk algınlığı için adaçayı daha çok tüketiliyor. Boğazını yumuşatabilmek ve geceleri daha rahat bir uyku uyuyabilmek için papatya çayı da tercih ediliyor. Geçmeyen kuru öksürüklerde hatmi çiçeği sütle birlikte kaynatıldığından daha çok tercih ediliyor. Havalar serinlediği için müşteriler daha çok bitkisel çözümler bulmaya çalıştıklarından dolayı bitkisel çiçek grubu olsun ya da tohum grubu olsun bunlardan daha çok destek almak istiyorlar. Direk ilaçlara başvurmuyorlar. Bu aralar işlerimiz bu yönden arttı, hareketlendi. Müşterilerimiz daha çok hatmi çiçeği, adaçayı, papatya çayı, dağ kekiği, hibiskus, limon melisa, akgünlük sakızını tercih ediyor.” dedi.
Soğuyan hava koşullarında Burdurlular, doğal yöntemlerle bağışıklıklarını güçlendirmek için aktarlarda yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.