Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden aranan ve MİT tırlarının Adana'da durdurulduğu dönemde İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ahmet Zeki Gürkan, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde saklandığı evde yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelişmeyi sosyal medya üzerinden duyurarak, “FETÖ’cüleri tek tek yakalıyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, Adana'da MİT tırlarının durdurulmasında rolü bulunan ve hakkında toplam 8 yıl 5 ay hapis cezası bulunan Ahmet Zeki Gürkan’ın yakalanmasının, devletin güvenliğine yönelik mücadelede önemli bir adım olduğunu belirtti.
Saklandığı Evde Yakalandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, Ahmet Zeki Gürkan’ın saklandığı adres tespit edildi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Gürkan, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, istihbarat faaliyetlerine dair belgeleri elde etmek ve kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek suçlarından aranıyordu.
8 Yıl 5 Ay Hapis Cezasıyla Aranıyordu
Ahmet Zeki Gürkan, daha önce FETÖ üyeliğinden yargılanmış ve Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca, Gürkan hakkında devletin güvenliğine ilişkin çeşitli suçlardan dolayı toplam 8 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.
İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Açıklamaları
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu duyururken şunları söyledi: “Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın huzuruna kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. MİT tırlarının durdurulmasında Türkiye'yi teröristlere destek veren bir ülke olarak göstermek amacıyla gerçekleştirilen kumpasa karşı da etkin bir şekilde mücadele ediyoruz.”
Bakan Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na ve koordinasyonu sağlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkür etti.
Gürkan’ın yakalanmasının ardından, devletin güvenliği ile ilgili suçlardan yargılanmaya devam etmesi bekleniyor.