Moriwaki, depreme hazırlık konusunda kamu kurumları, belediyeler, şirketler ve vatandaşların önlem alması gerektiğini ifade etti. Binanın zemininin depremlerde büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Moriwaki, vatandaşların yaşadıkları binaların ruhsat, iskan durumu gibi faktörlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Japon deprem uzmanı, özellikle 2000 yılından önce yapılan ve ruhsatsız olan binalarda deprem sırasında sıkıntı yaşanabileceğini belirterek, bina içinde yaşam üçgeni oluşturmanın önemine değindi. Ayrıca, deprem sonrasında aile bireylerinin nerede buluşacaklarını belirlemeleri, eşyaları sabitlemeleri ve su, düdük, çikolata gibi temel ihtiyaçları yataklarının yanında bulundurmalarının gerektiğini ifade etti.
Yoshinori Moriwaki, Türkiye genelinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Doğu Anadolu Fay Hattı'ndaki Bingöl, Muş ve Bitlis'te deprem için önlem alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gemlik Körfezi'ndeki depremin Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolunda gerçekleştiğini ve İstanbul'u etkilemediğini belirtti.
İstanbul'da kentsel dönüşüm konusuna da değinen Moriwaki, özellikle Ataköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Avcılar gibi bölgelerde hızlı bir kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini ifade etti.