BAŞ DÖNMESİ OLABİLİR

Kulaklık kullanımıyla kulak içinde kirler birikir, biriken bu kirler kulakları tıkayabilir. Bu durum beraberinde kulak enfeksiyonlarını meydana gelebilir. Bununla birlikte kulaklıklar, pamuklu çubuk görevi görebilir. Kulaklıklar kulak kirini daha da derine itip kulak ağrısı ve baş dönmesi gibi problemlere yol açabilir.

KULAK ENFEKSİYONLARINA NEDEN OLABİLİR

Kulakta oluşan kulak kiri, çıkışı engellendiği için kulaklarınız içerisinde bir tıkanıklığa sebep olabilir. Kulaklık kullanımı nedeniyle biriken kirler nedeniyle kulaklarınız tıkanabilir. Bu durum kulak enfeksiyonlarına yol açabilir.

SİHİRLİ SAYI 60!

Kulaklıkla uzun süre müzik dinlemek işitme sistemimize zarar verebilir. Uzmanların tavsiyelerine göre, ses seviyeniz yüzde 60'ı geçmeyecek şekilde, en fazla 60 dakika aralıksız müzik dinlemelisiniz.

pngtree-business-man-wearing-headphones-on-the-street-image_2521645

KULAKLIK KULAK KİRİNİ ARTIRIR

Kulak kanallarının dar ve tüylü olması kulakta oluşan kir miktarını artırabiliyor. Kir ve toz, kulaktaki serumen salgısına yapışarak kurur. Bu kuruma sonrası kulak kiri dış kulaktan kulak kepçesine geçebilir. Toz ve kire maruz kalan kişilerin kulaklarında kulak kirine daha sık rastlanabilir.

KULAK NASIL TEMİZLENMELİ?

Kulak kanalı girişini parmak ucuna sarılan bir pamuk parçası ile silinmesi, kendiliğinden dışarı atılan serumenin temizlenmesi için yeterli olur. Kulak kanalı içine pamuk, pamuklu çubuk, peçete, havlu gibi nesnelerin sokulması sadece serumenin derine itilmesine ve tıkanmasına neden olacaktır.

Editör: Hatice Kübra Atız