Editör: TE Bilisim
MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor
Aday Öğrenciler ve veliler için stresli ve aynı zamanda heyecanlı bir dönem olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sürecinde, pek çok alanda başarıları ile ön plana çıkan Burdur Mehmet Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yeni öğrencilerini karşılama heyecanını yaşıyor.
MAKÜ'nün genç ve dinamik Fakültelerinden biri olan Bucak Teknoloji Fakültesi, öğrenci merkezli modern eğitim anlayışıyla mühendislik bilgisini proje ve bilimsel çalışmalarla birleştirerek öne çıkmaktadır.
Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç: “Fakültemizin Yazılım Mühendisliği Bölümü 2020-2021 eğitim öğretim yılında, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü ise 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Henüz üç yıldır öğrenci kabul eden ve 271 öğrencisi bulunan genç fakültemize 136 yeni mühendis adayımızı bekliyoruz” dedi.
Bucak Teknoloji Fakültesi hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç; “Fakültemiz Burdur ili Bucak ilçesindeki Üniversite Yerleşkesinde, Burdur merkezine yarım saat, Antalya’ya 1 saat uzaklıkta önemli bir konumda bulunmaktadır. Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerimiz hızla sayısallaşan dünyamızda tüm alanlarla etkileşim içinde çok hızlı gelişen ve artan iş olanakları sebebiyle öğrenciler tarafından en çok tercih edilen mühendislik alanları arasındadır. Fakültemizde 2 Doçent Dr., 7 Dr. Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 13 genç ve dinamik öğretim elemanı görev yapmaktadır. Öğrenci sayımızın artmasıyla birlikte akademik kadromuzun da genişlemesi planlanmaktadır. Fakültemiz yeni kurulmasının avantajıyla; tüm öğrencilerimizle yakından ilgilenen genç akademik kadrosu, yeni yazılım ve donanım laboratuvarları, modern ve uygulama ağırlıklı eğitim anlayışı ve öğrencilerimizin aktif olarak görev aldıkları projelerle ön plana çıkmaktadır.” diye konuştu.
Fakültedeki öğrencilere verilen uygulamalı eğitimin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç; “Öğrencilerimiz eğitimlerinin daha ilk yıllarından başlayarak yoğun uygulamalı eğitim almakta, bunun yanı sıra öğrencilerimizin araştırma çalışmalarında bulunmalarına, konferans, teknik gezi ve sosyal etkinliklere katılıp, aktif görevler almalarına imkanlar sunulmaktadır. Fakültemizin tamamlanmış ve devam eden toplam 11 adet TÜBİTAK 2209 A projesi, Yapay Zekâ ve Nesnelerin İnterneti alanlarında biri finalist 3 TEKNOFEST yarışma projesi ve farklı bilimsel alanlarda araştırma projeleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren Erasmus+ gibi programlarla uluslararası öğrenci hareketliliklerine katılarak yurt dışı tecrübesi kazanabilmektedir. Ayrıca mezuniyet sonrası istihdam imkanlarını artırmak ve iş yeri tecrübesi kazanılmasının sağlanması amacıyla öğrencilerimiz eğitimlerinin son senesinde İşletmede Meslek Eğitim alarak tecrübeli Mühendisler olarak iş hayatına atılırlar. Bilgisayar, Yazılım ve Bilişim Bilimlerine meraklı yeni mühendis adaylarını yeni başlangıçları ve başarıları hep beraber yaşamak üzere fakültemiz bölümlerine bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ