1 Mart günü MAKÜ'de gerçekleştirilen Yapay Zeka seminerinde MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Dalgar öğrenciler için önemli bır noktaya değindi. Yapay zekanın hayata girişi sonrasında teknolojik gelişime ayak uydurma konusunda bir girişim olarak MAKÜ'de yapay zeka zorunlu hale gelecek. Rektör Dalgar konuşmasında,
"Yapay zekâ sanayi devriminden daha büyük bir devrim olarak nitelendiriliyor tüm dünyada. Bizim de uzun bir süredir gündemimizde olan bir konu. Bu tür değişim trendlerini takip etmek ve bunlarla ilgili proaktif adımlar atmak akademinin öncelikli görevi diye düşünüyoruz. Biz bu adımları sadece öğrencilerimiz için, kendimiz için değil, içinde bulunduğumuz toplum, Burdur öncelikli olmak üzere için de bir bilinçlendirme, farkındalık oluşturmak adına bu adımları atıyoruz. İş dünyasını, hukuk dünyasını, yönetim dünyasını ve her bir alanı doğrudan etkileyecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu teknoloji bize olağanüstü fırsatları sunmakla birlikte hayatı, meslekleri kolaylaştıran ve biz mesleğimizi yaparken başarımızı verimliliğimi arttıracak birçok fırsat sunarken aynı zamanda ciddi tehditleri de içermekte. Bütün bunları öncelikle hepimizin çok iyi anlaması, farkındalık sahibi olması ve bununla ilgili de hızlı bir şekilde etik rehberlerimiz, etik kurallarımızı oluşturup, hukuki düzenlemelerin de revize edilmesi gerekecek. Önce bu konunun ne getirdiğini anlamakla işe başlamak gerekiyor.
Bizler Haziran ayında göreve geldiğimizde bir politika belgesi açıklamıştık. Bu belgedeki 8 ana odak noktadan birisi dijital dönüşüm ajandası idi. Bu çerçevede dijital dönüşüm koordinatörlüğü kurduk. Bilişim hocalarımız ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Bu koordinatörlüğümüz öncülüğünde MAKÜBİLEN dediğimiz bir yazılım hazırlanıyor, şu an bitmek üzere. Öğrencilerin üniversitemizle ilgili her türlü sorusuna cevap verebilen bir yapay zeka bitmek üzere. Bilişim Koordinatörlüğünü kurduktan sonra bir dizi toplantı gerçekleştirdik. Üniversitemizin istisnasız tüm bölüm ve programlarında yapay zeka dersini zorunlu ders olarak koyduk. Üretken yapay zeka dediğimiz bu teknolojiyi mesleğimizi daha iyi yapmak adına nasıl kullanabiliriz diyerek, bu teknolojiyi fırsata dönüştürüp yararlanmak istiyoruz. Eğiticilerin eğitimi modeli ile her bölümden hocalarımızı bir eğiticilerin eğitimine tabii tutacağız, bu eğitimlere ben de katılacağım çünkü çok merak ediyorum bu teknolojiyi ve bu teknolojiyi kullanmak istiyorum. Hocalarımızı bu konuda belli bir seviyeye getirip sonra da öğrencilerimizi bu alanda yetkin hale gelmeleri için bir çalışma başlatacağız.”
dedi.