Osmaniye'nin Rahime Hatun Mahallesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Fatih Güvercin, meyve bıçağıyla başladığı hobisini evinin balkonundaki atölyesinde sanata dönüştürüyor. 34 yıl önce, bir doğa gezisinde bulduğu taşla insan figürü yapmasıyla bu işe merak salan Güvercin, bugün taş ve ahşap oymacılığına gönül vermiş durumda.

Osmaniye'de Taş Ve Ahşap Sanatına Hayat Veren Fatih Güvercin

Hobi Olarak Başladı, Sanat Haline Dönüştü

Fatih Güvercin, "Bu ahşap ve taş işlemelerine hobi olarak 1990 yılında başladım," diyerek macerasını anlatıyor. İlk olarak meyve bıçağı ile başladığı çalışmalarını, daha sonra daha profesyonel aletlerle sürdürdü. Güvercin, “Arkadaşlarım bir taş buldu, şakalaştılar, ben aldım o taşı işledim ve insan figürü yaptım” diyerek hobiye nasıl başladığını vurguluyor. Emekliliği sonrası bu işe daha fazla zaman ayırarak, doğada bulduğu taş ve ahşapları sanat eserine dönüştürüyor.

Osmaniye'de Taş Ve Ahşap Sanatına Hayat Veren Fatih Güvercin 1

Sanatı Paylaşmak ve Hediye Etmek

Güvercin, yaptığı eserlerin maddi bir karşılığı olmadığını belirterek, “Kesinlikle satmıyorum. Arkadaşlara hediye ediyorum, sosyal medya hesabımdan paylaşıyorum,” şeklinde konuştu. Sosyal medyayı, eserlerini paylaşmak için bir platform olarak kullanıyor. Çevresindeki insanlar, Güvercin’in sanatına büyük ilgi gösteriyor.

Osmaniye'de Taş Ve Ahşap Sanatına Hayat Veren Fatih Güvercin 3

Her Eserin Bir Hikayesi Olmalı

Fatih Güvercin, yaptığı eserlerin hikayelerle dolu olmasını istediğini ifade ediyor. "Burdur seyahatimizde yol kenarında bulduğum bir taşı işleyerek, bir kadın silueti yaptım. Sonrasında ise arkasına bir erkek figürü ekleyerek, bu eserime bir hikaye kattım," diyor. Güvercin, Sagalassos Antik Kenti'nde kavuşamayan aşıkların hikayesinden esinlenerek, eserlerine derin anlamlar yüklemeyi seviyor.

Kaynak: İHA