Editör: TE Bilisim
Tema Vakfı, Burdur Gölü'ndeki çekilmeyi paylaştı: "Millet Bahçesine dönüştürülmek isteniyor"
Tema Vakfı, "Burdur Gölü’nün çevresinde yapılan imar planı değişikliği ile yaklaşık 12 hektar büyüklüğünde bir alan, Millet Bahçesi’ne dönüştürülmek isteniyor!" diyerek sosyal medya hesabından yıl yıl Burdur Gölü'ndeki çekilmeyi gösteren bir paylaşım yaptı.
Tema Vakfı'ndan yapılan açıklamada; "Tüm karar vericileri bu yanlış karardan dönmeye ve Burdur Gölü’ne sahip çıkmaya davet ediyoruz." denildi.
Tema Vakfı'nın sosyal medya paylaşımı şöyle;
"Yüzlerce farklı canlı türüne ev sahipliği yapan Burdur Gölü’nün çevresinde yapılan imar planı değişikliği ile yaklaşık 12 hektar büyüklüğünde bir alan, Millet Bahçesi’ne dönüştürülmek isteniyor! Uzun yıllardır gölü besleyen birçok dere üzerine baraj ve göletlerin yapılması gölün su seviyesinde sürekli bir düşüş olmasına sebep oluyor. Bunun yanında havalimanı ve sanayi kuruluşlarının yanlış yer seçim kararları nedeniyle çevresindeki doğal dengenin de zarar gördüğü Burdur Gölü, daha fazla tahribatı kaldıracak durumda değil. Göl ve çevresi 1993 yılında yaban hayatı koruma sahası, 1994 yılında ramsar alanı, 1998 yılında ise 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Kuş varlığı yönünden Türkiye'nin en önemli alanlarından biri olan Burdur Gölü; sonbahar ve kış dönemlerinde onbinlerce su kuşuna ev sahipliği yapıyor. Nesli dünya çapında tehlike altında olan Dikkuyruk için dünyadaki en önemli kışlama alanı olup, tüm dünyadaki Dikkuyruk popülasyonunun yarısından fazlasını kış aylarında misafir ediyor. Göl ve çevresi aynı zamanda mahmuzlu kız kuşu, suna, sakarmeke, uzun bacak ve bahri gibi kuş türlerinin de kuluçka alanıdır. Tema Vakfı olarak tüm karar vericileri bu yanlış karardan dönmeye ve Burdur Gölü’ne sahip çıkmaya davet ediyoruz."
MUHAMMET FATİH BAŞCI
" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">