TikTok, global çapta popüler bir sosyal medya platformu haline gelmesine rağmen, bazı ülkeler çeşitli sebeplerle TikTok'un kullanımını kısıtlama kararı aldı. Vatandaşlar, "TikTok hangi ülkelerde yasak?" sorusunun cevabını ararken, bu yasağın sebeplerini ve etkilerini de merak ediyor. İşte TikTok'un yasaklandığı ülkeler ve bu kararların arkasındaki nedenler hakkında tüm detaylar...

TikTok'un Yasaklandığı Ülkeler ve Nedenleri

Amerika Birleşik Devletleri

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos 2020'de TikTok'u yasaklama kararını duyurdu. Aynı şekilde Çin merkezli WeChat uygulamasına da benzer bir yasak getirdi. Ancak, Haziran 2021'de Başkan Joe Biden, TikTok yasağını kaldırdı ve uygulamanın ulusal güvenlik açısından tehdit oluşturup oluşturmadığını belirlemek üzere Ticaret Bakanı'na bir araştırma başlattı.

Hindistan

29 Haziran 2020'de Hindistan, TikTok'u yasaklanan 223 Çin uygulaması arasında gösterdi. Ocak 2021'de bu yasak kalıcı hale geldi. Şubat 2021'de TikTok, Hindistan'daki yasak nedeniyle 2.000'den fazla çalışanının işine son verdiğini açıkladı.

Endonezya ve Bangladeş

TikTok, Endonezya ve Bangladeş'te belirli dönemlerde aralıklı olarak erişime kapatıldı.

Pakistan

11 Ekim 2020'de Pakistan, hükümet politikalarına uygun olmayan içerikler nedeniyle TikTok'u yasakladı.

Türkiye

8 Şubat gecesi ile 9 Şubat sabahı arasında Türkiye'de TikTok kısa süreliğine erişime kapatıldı. Çoğu kaynak, bu kesintinin Kahramanmaraş depremlerine ilişkin yanlış bilgileri engellemek amacıyla yapıldığını belirtirken, diğer sebeplerin de etkili olabileceği ifade edilmiştir. Şu anda Türkiye'de TikTok'un yasaklı olmadığı biliniyor.

Suriye

Suriye'de TikTok uygulamasına erişim yasağı bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ