TÜBİTAK’a yeni kamu personeli alımı başvuruları alınacak. En az ilköğretim olmak üzere, lise ve lisans mezunları için kadrolar var. İşte başvuru tüm detayları ve süreç.
TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı tarafından TÜBİTAK bünyesinde görev yapmak üzere gemi adamı alımları ile proje personeli (araştırmacı - ar-ge proje teknisyeni) istihdam edilecektir. 3 gemi adamı ile 35 araştırmacı alımı başvuruları ve tüm detaylar bu yazımızda.
Kamu personeli alımı başvuru şartları
T.C. Vatandaşı olmak. Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak ve devlet memuru olmasına engel bir suç kaydına sahip olmamak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak. Ekip çalışmasına yatkın olmak. İletişim becerisi ve insan ilişkileri güçlü olmak.
Gemi adamı alımı başvuru nitelikleri
- 1 Deniz Ulaştırma ve İşletme Teknikeri / Vardiya Zabiti Lise ve dengi okullar.
- 1 Kamarot En az İlköğretim mezunu olmak.
- 1 Gemi Yağcısı En az İlköğretim mezunu olmak.
Araştırmacı alımı nitelikleri
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Fizik Mühendisliği veya Fizik bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
3 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Fizik veya Fizik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği veya Makine Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Biyokimya, veya Eczacılık Fakültesi bölümlerinden veya bu bölümlere denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birinde lisans öğrenimini tamamlamış olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği veya Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümlerinden veya bu bölümlere denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birinde lisans öğrenimini tamamlamış olmak.
5 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Fizik veya Fizik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Fizik , FizikMühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği,Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, BiyomedikalMühendisliği, Mekatronik Mühendisliği veya Mekatronik Sistemler Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Fizik, Fizik Mühendisliği, Fotonik, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği veya Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
2 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Yazılım Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği veya Biyomedikal Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak veya 2023- 2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği veya Fizik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
3 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Makine Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği veya Mekatronik Sistemler Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği veya Telekomünikasyon Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
2 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Fizik veya Fizik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
1 Araştırmacı Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Makine Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği Fizik Mühendisliği veya Fizik bölümlerinden birini bitirmiş veya 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyon, Talaşlı İmalat, CNC Teknolojisi, Mekatronik veya Uçak Teknolojisi bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
1 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Enerji Sistemleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Mekatronik Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Malzeme, Makine, Laboratuvar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Enerji Tesisleri İşletmeciliği, Elektrik Enerjisi Üretim-İletim ve Dağıtımı veya Makine Resim ve Konstrüksiyon bölümlerinden birini bitirmiş olmak veya 20232024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
2 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Makine Resim ve Konstrüksiyon, Makine, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Elektrik veya Mekatronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak veya 20232024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
2 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Makine veya Mekatronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
1 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi veya Elektronik bölümlerinden birini bitirmiş olmak veya 20232024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar/Yaz dönemi sonunda bitirebilecek durumda olmak.
1 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Kontrol ve otomasyon Teknolojisi, Makine veya Mekatronik bölümlerden birini bitirmiş olmak.
1 AR-GE Proje Teknisyeni Yükseköğretim Kurumlarının en az iki yıllık önlisans eğitimi veren; Makine, Mekatronik, Metalurji, Laboratuvar Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi veya Yapı Tesisat Teknolojisi birini bitirmiş olmak.
TÜBİTAK kariyer personel alımı başvuruları
İlana başvuruda bulunmak için TÜBİTAK kariyer internet adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. Başvurular 27 Ağustos'a kadar sürecek. Gemi adamı için başvurular ise 12 Ağustos 2024’e kadar olacak.