2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, üniversite tercihlerini yapan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. 2024 YKS tercihlerini tamamlayan öğrenciler, ÖSYM tarafından açıklanacak sonuçları heyecanla bekliyor. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarını nereden öğrenebilirsiniz?

2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'ta sona eren tercih sürecinden itibaren 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağı düşünüldüğünde, sonuçların bu tarihten önce açıklanması tahmin ediliyor.

YKS Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Tercih sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile öğrenilebilir. Sonuçlar sadece internet üzerinden açıklanacak olup, adayların adreslerine herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına yapılan kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirme ile bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirmede tercih yapamayacaklar.

Kaynak: HABER MERKEZİ