Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024/2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını belirledi. Bu fiyatlar, fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama sorunlarının çözülmesi amacıyla hasat dönemi öncesinde duyuruldu.

2024/2025 sezonu için kabuklu fındık alım fiyatları, %50 sağlam iç fındık esasına göre şu şekilde belirlendi:

  • Levant kalite: 130 TL/Kg
  • Giresun kalite: 132 TL/Kg

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte, Levant kalite fındığın ortalama fiyatı 133 TL/Kg, Giresun kalite fındığın ise 135 TL/Kg olması bekleniyor. Ayrıca, yüksek randımanlı fındığa (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecektir.

TMO, fındık alımları için gerekli teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladı. Üreticiler, 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevu alabilecekler. Kabuklu fındık alımları ise 19 Ağustos'ta başlayacak ve randevulu olarak gerçekleştirilecektir.

Üreticilerin, TMO'ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için fındıklarını kurutmaya özen göstermeleri gerektiği belirtildi. Yeni hasat sezonunun ve kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilere hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ