Başkan Ercengiz, yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 11 yıl önceki durumu hatırlatarak, o dönemde caddelerde otopark düzenlemesini Akif Öz’ün yürüttüğünü belirtti. İlk etapta ücretli olan otopark sisteminin daha sonra ücretsiz hale getirilmesiyle personelin çekildiğini ve Gazi Caddesi’nin üç şeritli bir otoparka dönüştüğünü anlattı. O dönem yapılan anketlerde halkın bu yönde talebi olduğunu ifade eden Ercengiz, bu düzenlemelerin yaya güvenliği ve trafik akışını sağlamak adına bilimsel verilere dayandığını vurguladı.

Başkan Ercengiz ayrıca, Gazi Caddesi başta olmak üzere Namık Kemal Caddesi ve Şehit Akif Altay Caddesi gibi alanlarda yaya güvenliğini artırmak için kaldırım çalışmalarının yapıldığını ve 11 yıl içinde şehirdeki ağaç sayısının %51 oranında arttığını kaydetti. Yeni sistemin sadece Gazi Caddesi ile sınırlı kalmadığını, Konak ve Özgür mahallelerini de kapsayan bir çözüm planı geliştirdiklerini belirten Ercengiz, gelecekte yeraltı ve yerüstü otopark projeleriyle trafik sorununun daha da hafifletileceğini söyledi.

Burdur’un Türkiye’de kişi başına düşen araç sayısında üst sıralarda yer aldığını da ekleyen Ercengiz, bu faktörün de trafik sorunlarını artırdığını ifade etti.Whatsapp Image 2024 09 04 At 14.30.20

Başkan Ercengiz, trafik konusunda şunları söyledi; "11 yıl önce göreve başladığımızda, Burdur halkının tartıştığı bir konu vardı; şu anda ise tesadüf bir şekilde -tesadüften kastım, o yıllarda da bu işi yapmış bir yönetici olması sebebiyle- Akif Öz kardeşimizin Burdurspor yönetiminde olduğunu ve Burdur ilindeki caddelerdeki otoparklanma ile ilgili yüklenici firma olarak görev yaptığını biliyoruz. O dönemlerde otopark ücretliydi, sonra ücretsiz oldu. Ücretsiz olduğu için de Akif kardeşimiz tüm personelini alandan çekti. Sonrasında ise şu oldu: Gazi Caddesi 3 sıra parklanmaya başladı ve adeta açık bir otoparka dönüştü. O günlerde, Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı bir ankette yurttaşın bu yönde bir talebi olduğunu değerlendirdik. Başka bir niyetimiz olmadığını, bu konuda bir çalışma yaptığımızı ve zaman içerisinde yaya güvenliği olmayan Adliye Caddesi, Namık Kemal Caddesi ve Şehit Akif Altay Caddesi'ne yaya güvenliğini sağlayacak kaldırımlar kazandırdıktan sonra bu senaryoları yeniden değerlendirdiğimizi belirtmek isterim. Geride kalan 11 yıl içerisinde toplam ağaç sayısında %51 artış olduğunu da eklemek istiyorum.

Vatandaşımızın daha dün üzerinde ‘satılık’ yazısıyla arabasını bırakıp İstanbul'a gittiği bir Gazi Caddesi’ni maalesef bu şekilde yönetmeye çalıştık. Son 10 yıl içerisinde trafik cezası bakımından kayda değer bir uygulama olmadığını, vatandaşın da Gazi Caddesi’ni canının istediği gibi kullandığını, tek şeritten de trafiğin akmadığını gördük. Ayrıca, bütün seçim kampanyası boyunca trafik sorununu çözeceğinizi söyleyenlerin çözüm yollarından bir tanesinin bu olduğunu ifade ettiklerini gördük.

Biz de sorduk: Çözüm bu mudur? Eğer bunu bir gericilik olarak kabul ediyorsanız, biz geriye gitmedik; yaptığımız bilimsel çalışmalar neticesinde bu yöntemin, bu yolun, geçmişte sadece Gazi Caddesi'yle sınırlandırılmış bir çözüm olduğunu, ancak şu anda Konak Mahallesi ve Özgür Mahallesi'ni de içine alan bir sistemle çözüm bulmaya çalıştığımızı belirtmek isterim. Elbette ki önümüzdeki süreç içerisinde yer altı ve yer üstü otoparklarıyla bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çalışacağız. Ama siz de takdir edersiniz ki Burdur, Türkiye'de kişi başına düşen araç sayısında en yüksek oranlardan birine sahip bir şehir."

Kaynak: YENİGÜN MEDYA