Burdur’un unutulmaz otobüslerinden biri olan Burdur Ekspres, geçmişe dair hatıraları yeniden gün yüzüne çıkardı. Eski bir Burdur Ekspres otobüsünün sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı, birçok kişinin duygusal anılarını paylaşmasına vesile oldu.

Fotoğrafın altına yapılan yorumlar, sadece bir otobüsün değil, aynı zamanda bir dönemin de hafızalarda ne kadar derin izler bıraktığını gözler önüne serdi. Can Küçük, otobüsün kendi ailelerine ait olduğunu belirterek, “Ahh kör babam kucağıma oturtur, kasnak gibi direksiyonu tuttururdu bana. Hey gidi hey…” sözleriyle geçmişe olan özlemini dile getirdi. Küçük, otobüsün Nazilli’de bir kazaya karıştığını ve olayın gazetelerde “Büyülü Araba” manşetiyle yer aldığını, ardından otobüsün Antalya’ya satıldığını ifade etti.

Burdurekspres

Bir başka yorumda Kadir Kurt, otobüsün plakasını tanıyarak, “Bu plaka en son baba Aykut abimin otobüsünün plakasıydı, en son ben kullanmıştım. Mekânın cennet olsun Aykut Eriten” sözleriyle hem bir anıyı tazeledi hem de kaybettiği dostunu andı.

Zühdü Eser ise Burdur Ekspres’in sahibi olan isimleri hatırlatarak, “Rahmetli Kör Ahmet’in Magirus otobüsü, Kaya Tekin ve Ahmet Küçük ortaktı” diyerek o dönem otobüsçülük yapan önemli isimleri yad etti.

**Bu otobüs fotoğrafı Facebook'ta yöneticiliğini Esengül Boyacıoğlu İnalpulat ve Kazım Bekdeşer'in yaptığı Burdur Tarihi ve Anılar grubunda paylaşılmıştır. Bu içerik de bu grupta yapılan paylaşım ve yorumlar referans alınarak oluşturulmuştur.**

Kaynak: Hatice Kübra Atız