Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Burdur’daki marketlerde Ramazan erzak kolileri satışa sunuldu. Ancak bu yıl satışa çıkan kolilerde ürünlerin gramajındaki düşüş ve fiyatlardaki artış dikkat çekti. Önceki yıllara kıyasla aynı içerikteki kolilerin gramajlarının küçüldüğü gözlemlenirken, fiyatların da yükseldiği görüldü.

8Fe32Be5 6F6E 45Da 8Bd3 C9Fabe500Bdb

Ramazan Kolileri İkiye Ayrıldı

Bu yıl bazı marketler Ramazan kolilerini iki farklı kategoriye ayırarak satışa sundu. Daha küçük içerikli paketler 369,95 TL’den, daha geniş kapsamlı olanlar ise 629,95 TL’den alıcı buluyor. Koli fiyatlarındaki artışa rağmen ürün çeşitliliği ve gramajlar geçen yıllara kıyasla daha sınırlı hale geldi.

Mhp Eski Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte (2)

İhtiyaca ve Bütçeye Göre Koli Hazırlama Seçeneği

Bazı marketler ise vatandaşların bütçelerine göre kendi Ramazan kolilerini hazırlayabilmelerine olanak tanıyan sistemler geliştirdi. Standart Ramazan kolisini almakta zorlanan tüketiciler, isteğe bağlı olarak kendi ihtiyaçlarına uygun ürünleri belirleyerek bütçelerine göre bir erzak paketi oluşturabiliyor.

C049F12A Cfd2 46Ed Bdb4 4942Fc4F720F

Ramazan için erzak kolisi almak isteyen vatandaşlar, fiyatların yükselmesi ve gramajların azalması nedeniyle zorlandıklarını ifade ediyor. Artan gıda fiyatlarının, dar gelirli vatandaşların Ramazan alışverişlerini olumsuz etkilediği belirtilirken, bütçeye göre koli hazırlama uygulaması bir nebze de olsa çözüm sunuyor.

Kaynak: Hatice Kübra Atız