Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi Seramik Kursu Sergisi açıldı. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen sergide, Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi kursiyerleri tarafından yapılan yaklaşık 250 eser görücüye çıktı.
Serginin açılış törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcıları Hülya Eraslan, Mustafa Bozkurt çok sayıda davetli katıldı.
Konuşma yapan Seramik tasarımcısı ve eğitmeni Işıl Ekici “Burdur Belediyesi Seramik Eğitim Uygulama Merkezimizde akşamları açtığımız yetişkin kurslarımızla, hafta sonları minik eller kurslarımızla sanat atölyemizi oluşturmuş durumdayız. Aynı zamanda sadece sanat değil üretimde bunun içinde. Üretim ekibimle birlikte Belediye Başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz’in bize dayattığı destekle kendi üretimimizi kendimiz üretelim, dışardan malzeme üretimi yapmayan bir yer haline geldik. Sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Görevimizin 10. yılındayız. Temel belediye hizmetlerinin yanı sıra spora, sanata, sanatçıya, sporcuya, doğaya, çevreye birçok alanda farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştık. Şimdi temel hizmetler olarak baktığımızda elbette kaldırım yol yapan, içme suyu alt kanalizasyonu için altyapı yatırımlarını büyüten, çoğaltan ve en önemlisi insanca yaşamak için huzurlu bir kenti yaratabilme adına çok mücadele ettik. Belli bir oranda başarı sağladığımızı düşünüyorum. Tabii bu temel hizmetleri üretirken de biz başka şeyleri de yapmaya çalışıyoruz. Çağdaş bir kente yakışan temel değerleri yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da Burdur’a bir el sanatları merkezine ihtiyaç duyulduğunu hissetmiştik. 2016 yılında böyle bir binanın yapımına ve kendisini sanatçı hisseden ve üreten her bireyin kendisini ifade ettiği bir merkez oluşturmayı hayal etmiştik ve bugün biz oranın meyvelerini alıyoruz. Bugün çağdaş Türk Kadın’ının, tam da Cumhuriyetin 100. yılına yakışan şekliyle çiçek gibi gelmişler kendilerine teşekkür ediyorum. Ve bu kardeşlerimizi başta Işıl Ekici ve ekibi diyelim o kadar geniş bir ailesi oldular bu seramik atölyemizin. Güzel işler çıkardıklarını görüyoruz. Biz mali değerinden çok bize verdikleri o seramik kapları ya da seramik hediyelik eşyaları gittiğimiz yerde özgün bir eser olarak tanıtıp anlatarak kendilerine takdim ediyoruz. Son dönemde artık isme özel bir şeyler çıkmaya başladı, çok daha anlamlı oldu. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Burada tabii gönüllülük esasıyla çalışan arkadaşlarımızın çoğunlukta olması bizi daha çok mutlu ediyor. Çünkü biz temeline baktığımız zaman M.Ö. 6 binli yıllarda bunu bir sanat eseri olsun değil bir ihtiyaç olsun diye başlayan ilk insanların, o bölgede yaşayan insanların çok uzaktaki yakınları akrabaları olarak kendimizi gördüğümüz noktada, bunların imitasyonlarını, taklitlerini ya da benzerlerinin üretilmiş olması ve bunların yaşatılmış da çok kıymetli. Tabii sadece bunlar değil uzunca bir süredir 8-10 senedir bu sergilerin açılışında çok özgün eserler de görüyorum.” dedi.