Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ve ek hizmet binalarında atıkların kaynağında ayrılmasını sağlamak amacıyla ayrı ayrı toplama kutuları yerleştirildi. Personel eğitimleri ve farkındalık oluşturma çalışmalarıyla Sıfır Atık Projesi desteklendi. Yeni hizmet binasının yanı sıra 41 noktadaki hizmet binalarına da Sıfır Atık Belgesi alındı.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 17 ilçedeki 52 ilkokul ve 29 noktadaki Ana Kucağı Eğitim Merkezlerinde öğrencilere "Sıfır Atık", "Enerji Verimliliği" ve "İklim Değişikliği" konularında eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden alınan "Sıfır Atık Belgesi" ile 2019'dan bu yana 84 ton kağıdın geri dönüşümüyle 1433 ağacın kesilmekten kurtarıldığını duyurdu. Ayrıca, plastik, cam, metal gibi malzemelerin geri dönüşümüyle enerji tasarrufu ve ham madde kazanımları da elde edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin sürdürülebilirlik adına önemli bir adım olduğunu belirterek, Sıfır Atık Projesi'nin başarıyla yürütüldüğünü vurguladı. Aktaş, proje kapsamında elde edilen tasarrufların devam edeceğini ve Bursa'nın atık yönetiminde öncü bir konumda olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA