Yeni Gün Medya, bu yılki Dünya Mağazacılar Günü’nde Burdur’daki mağaza sahipleri ve çalışanları ile özel röportajlar gerçekleştirdi.
Burdur’da yaklaşık 30 yıldır sektörde yer alan Halil Çiçek, “49 yaşındayım sektörde yaklaşık 30’uncu yılıdır buradayız. 1993 senesinde başladığımız sektörde 30. yılında devam ediyoruz. Sektöre bay-bayan olarak başladığımız mağazamızda şu anda genç spor giyim olarak devam etmekteyiz.” dedi.
“Mağazacılar günü sizde ne çağrıştırıyor?”
Çiçek, “İlk başladığımız günde neyse şimdi de o. Sadece mağazacılar gününde değil her gün müşterilere iyi davranmak, bu işi severek yaptığımız için de mağazacılar gününde farklı bir anlamı oluyor ama her gün bizim için mağazacılar günü diyebilirim.” Diye konuştu.
“Müşteriyi giydirmek güzel”
HADİSE mağazası sorumlusu ise şunları söyledi; “Mağaza sorumlusuyum. Mağazamız 5. Yılına girecek 5 yıldır mağaza sorumluluğu benim üzerimde. Mağaza görselleri ürün girişleri, personeller dahil hepsi benim yetkim altında. Bu sektöre 23 senemi verdim mağazacılık sevince, severek işini yaparsan çok güzel ki bu işi 23 senedir yapıyorum. İnsanlarla iletişim kurmak çok güzel, müşteriyi giydirmek çok güzel. Bir kadın olarak müşterilerimizin şık ve güzel giyinmesinde yardımcı oluyorum. Bu sektörde olmaktan mutluyum, herkese tavsiye ederim bir kadının yapabileceği en güzel meslek.”
DÜNYA MAĞAZACILAR GÜNÜ NEDİR?
Dünyada ilk olarak 2011 yılında Hindistan'da başlayan 'Retail Employees Day' (Dünya Mağazacılar Günü), Türkiye'de ilk kez 2018 yılında kutlandı. Her yıl Aralık ayının on ikinci günü yurt genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaktadır. Bu özel gün, perakende ve alışveriş sektörünün en önemli aktörlerini bir araya toplayan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) tarafından büyütülerek sahiplenildi. Kapsamı, etkisi ve heyecanı artarak kutlanan Dünya Mağazacılar Günü, perakende sektöründe mağaza çalışanlarının onurlandırılmalarını ve onlara teşekkür edilmesini amaçlıyor. TAMPF, büyük markaları, büyük markalar yapan göz alıcı mekanları, son teknoloji kasa ve rafları, şahane vitrinleri ya da efsane ürünleri değil içerisindeki çalışanların olduğunu belirtiyor.