Ancak nefes almakta zorlanmaya başlayınca Şanlıurfa Akçakale Devlet Hastanesi’nin acil servisine başvurdu. Burada çekilen tomografi sonucu, akciğer ve kalp arasında bir kist tespit edildi.

Ömer Can, tavsiyeler üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede yapılan detaylı tetkikler sonucunda, yaklaşık 2 santimetre büyüklüğünde perikardiyal kist bulunduğu anlaşıldı ve acil ameliyat kararlaştırıldı.

10 Dakikada Hayata Dönüş (1)

10 Dakikada Tüp Olmadan Yapılan İlk Ameliyat Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’nde Doç. Dr. Muharrem Özkaya liderliğinde gerçekleştirilen Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (VATS) ile Ömer Can, 10 dakikalık operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Dr. Özkaya, ameliyatın önemini şu sözlerle açıkladı: “Normalde göğüs tüpü kullanılır ve hastada bu tüp nedeniyle şiddetli ağrılar olur. Ancak bu ameliyatı tüp takmadan tamamladık, hastamızı şidetli ağrıdan koruduk ve hızlı taburculuk sağladık.”

“Nefesim Kesiliyordu, Umduğumdan Kolay Oldu” Ömer Can ise yaşadığı süreci şu şekilde anlattı: “Seyahat dönüşü öksürürken ve hapşırırken nefesim kesiliyordu. Kistin kalbe yaklaştığını duyunca korktum. Ameliyatta göğüsümün tamamen açılacağını sanıyordum, fakat küçük bir kesiden girildi ve beklediğimden çok daha hızlı taburcu edildim. Hocalarımdan Allah razı olsun.”

10 Dakikada Hayata Dönüş (2)

Hastanede Bir İlk: Tüpüsüz VATS Yrd. Doç. Dr. Nilay Çavuşoğlu Yalçın, ameliyatın hastane tarihinde ilk kez tüpüsüz şekilde yapılmasının önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bu bizim için çok kıymetli bir başarıydı. Hastamız uygun bir vakaydı ve ameliyat sonrası herhangi bir sorun yaşanmadı.”

Hastane Kısa Sürede Gözde Merkez Olma Yolunda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilikçi tıbbi yaklaşımları, hastalara umut olmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA