Çöp diyerek attığımız hurma çekirdeğinin faydaları oldukça fazla. Böbrek, karaciğer, kalp hastalıklarına karşı önleyici olan hurma çekirdeği cilt ve saç problemlerine de iyi geliyor. DNA hastalıklarından, böbrek ve karaciğere, saç beyazlamasından cilde pek çok sağlık problemini hızlıca önleyen hurma çekirdeği mutlaka değerlendirilmeli. Orucu açarken tüketilen hurmaların çekirdeklerini çöpe atmadan önce sizin için hazırladığımız hurma çekirdeği faydaları sizlerle...

HURMA ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI NELERDİR?

Hurma çekirdeği faydaları özellikle Ramazan ayında sıklıkla tüketilmesinden dolayı gündeme geldi. İşte çöpe atmadan önce 2 kere düşüneceğiniz hurma çekirdeği faydaları...

BÖBREK VE KARACİĞERİ KORUYOR

Hurma çekirdeği karaciğer ve böbreğin korunmasına fayda sağlar, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Hurma çekirdeği böbrek taşının düşmesine yardımcı olur ve safra taşı tedavisinde de kullanılır.

KALBİN ŞİFASI

Hurma ve hurma çekirdeğinin bir diğer faydası da kalp hastalıklarına iyi gelmesidir. Sâd İbn-i Ebî Vakkas hasta olduğunda İslam Peygamberi Hazreti Muhammet hasta ziyaretine gelir. Ebî Vakkas "Mübarek ellerini göğsüme koydu. Hatta ben mübarek elinin soğukluğunu kalbimde hissettim. Sonra 'Sen kalp hastalığına yakalanmışsın! Sakif'in kardeşi Haris İbn-i Kelede'ye git. Tedavi ol. O tabib birisidir. Medine'nin Acve hurmasından yedi tane alsın, onları çekirdekleri ile beraber dövsün (öğütsün) sonra onu süt ile yağ ile sulandırarak sana yedirsin' dedi. Son bu hastalıktan kurtuldum" diye buyurmuştur.

DİYABETE ÇÖZÜM

Hurma çekirdeği kan şekeri ve diyabet gibi sorunları tedavi etmeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarına ardından hurma çekirdeğinin karaciğer ve böbrekte erken diyabetik komplikasyonlara karşı koruyucu özelliği bulunduğunu ortaya koydu.

ENFEKSİYONDAN HURMA ÇEKİRDEĞİ İLE KORUNUN

Hurma çekirdeği özellikle mevsim geçişlerinde artan enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlar. Patojenik virüslere karşı antiviral koruma olarak görev yapar. Birçok viral enfeksiyon tipinin tedavisinde ve önlenmesinde önemli rol oynar.

Editör: Hüseyin Çubuk