Teklif, siber saldırılar için 12 yıla kadar, sır saklama yükümlülüğünü yerine getirmeyenler için ise 8 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Siber Güvenlikte Yeni Dönem
Teklife göre, siber güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmalarda yerli ve milli ürünler öncelikli olarak kullanılacak. Ayrıca, belirlenen yetkiler çerçevesinde elde edilen kişisel veriler ve ticari sırlar, gerekli sebepler ortadan kalktığında resen silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecek.

Türkiye’nin siber uzaydaki milli gücüne saldıranlar ise 8 ila 12 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak.

Sır Saklamayan Yandı!
Siber güvenlik kapsamında sır saklama yükümlülüğünü yerine getirmeyenler ya da görev ve yetkilerini kötüye kullananlar için 8 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

Meclis’te Yoğun Gündem
Meclis, yeni haftada ayrıca Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yaşanan otel yangını faciasını araştırmak için ilgili komisyonları dinleyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Salı günü Meclis’e bilgi verecek. Çarşamba günü ise dernek ve vakıf yöneticileri komisyona sunum yapacak.

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nu bilgilendirecek.

Siber güvenlik alanında önemli değişiklikler getirmesi beklenen yasa teklifi, Meclis’te detaylı bir şekilde ele alınacak.

Kaynak: Haber Merkezi