Karara göre, Thodex, müşterilere gerçekte var olmayan varlıkları satarak, bu varlıkların platform tarafından soğuk cüzdana çıkartıldığını müşterilere bildirmedi. Bu hileli hareketlerle müşterilerin iradeleri fesada uğratıldı ve Thodex'in reklam ve tanıtım faaliyetlerinde ünlü kişilerin kullanılmasıyla mağdurlar aldatıldı. Thodex'in müşteri güvenini artırmak amacıyla promosyon vaatleri ve manipülasyonlar kullanarak mevcut müşteri sayısını artırdığı belirtildi.
Ayrıca, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının müşterilere alım satım imkanı, transfer işlemleri ve kripto varlık saklama hizmeti sunduğu ifade edildi. Thodex'in müşterilerden elde ettiği varlıkların, bir anda soğuk cüzdana aktarılarak ulaşılamaz hale getirildiği vurgulandı.
Kararda, Thodex'in sıcak ve soğuk cüzdan kavramlarıyla açıklanan işleyişi, müşterilerin yatırdıkları paraların sıcak cüzdanda toplandığı ve daha sonra soğuk cüzdana aktarıldığı anlatıldı. Bu süreçte varlıkların farklı şirketlere verilip karşılığında altın satın alındığı ifade edilerek, bu eylemlerin "suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama" suçunu oluşturduğu belirtildi.
Gerekçeli kararda, Thodex'in yöneticileri Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'in örgütü kurup yönetmek amacında oldukları ve suç işleme konusunda gerekli teknik bilgiye sahip olmadıkları, bu nedenle diğer örgüt üyelerini kullandıkları ifade edildi. Ayrıca, sanıkların pişmanlık göstermedikleri ve savunmalarını örgüt bilinci içerisinde sürdürdükleri için cezalarında indirim uygulanmadığı belirtildi.
Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Eylül 2023 tarihli kararında, toplamda 26 milyar 615 milyon 25 bin lira adli para cezası verilmişti. Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e ayrı ayrı 8 milyar 871 milyon 675 bin lira para cezası verilmiş, bu cezaların bir kısmının 24 ay taksitle ödenmesine hükmedilmişti.