Uşak’ın Banaz ilçesinden Burdur’daki Geleneksel El Sanatları Festivali'ne katılan Hayati Arıkan, emekli bir bankacı olarak geleneksel okçulukla ilgileniyor. Emeklilik sonrası boş zamanlarını değerlendirmek ve Türk tarihini, kültürünü yeni nesillere aktarmak amacıyla bu alana yöneldiğini ifade eden Arıkan, “Amacım para kazanmak değil, tarihimizi yansıtmak ve geliştirmek. Atalarımızı unutturmamak için çalışıyorum. Çünkü ‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez’ diye bir atasözümüz var,” dedi.

16 yıldır okçulukla uğraşan ve bu süreçte bir dünya üçüncülüğü ile Türkiye ikinciliği elde eden Hayati Arıkan, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen “devlet sanatçısı” unvanına da sahip. Arıkan, yaydan oka, elbiseden ayakkabıya kadar tüm malzemeleri kendi elleriyle üretiyor. Türkiye’de bu alanda tüm ekipmanları kendisi yapan tek kişi olduğunu vurgulayan Arıkan, bu özelliğiyle fark yarattığını belirtti.

703Cf77B D20F 4F2B A26E 07B7926E417E

Etkinlik alanına dair gözlemlerini de paylaşan Arıkan, halkın ilgisinin arttırılması için etkinliğin açık alanda yapılmasının daha verimli olacağını ifade ederek, “Burası kapalı bir alan olduğu için halktan biraz geri planda kalmış olabilir. Açık bir parkta düzenlenmiş olsaydı daha çok kişi gelip görürdü. Ayrıca tanıtım ve reklam da çok önemli. Etkinliği daha fazla duyurmak adına daha güçlü bir tanıtım yapılmalıydı,” diye konuştu.

Kaynak: İSMAİL ATIZ - HATİCE KÜBRA ATIZ